Grafički dizajner po prvi put se tuzlanskoj publici predstavio sa dizajnerskim radovima

Tuzlak Dejan Slavuljica autor je izložbe plakata pod nazivom “B1” koju svi zainteresovani mogu pogledati do 17.maja u Međunarodnoj galeriji portreta u Tuzli. Izloženi dizajnerski radovi nastajali su prethodnih 10-ak godina, a svi ljubitelji umjetnosti mogu pogledati postavku sa 27 djela koja su na autora ostavila poseban trag i ne veže ih jedinstven koncept.

“Do sad sam se u Tuzli uglavnom predstavljao sa nekim čistim likovnim izrazom, a ovo je prvi put da izlažem dizajnerske radove. “ rekao je Dejan Slavuljica.

Peta samostalna izložba

Iako je diplomirani grafički dizajner, umjetničkoj publici, ali i kritici do sada se predstavljao sa crtežima, skulpturama, slikama, fotografijama, ali i drugim oblicima likovnog izraza. Izlagao je na nekoliko samostalnih i velikom broju kolektivnih izložbi, u rodnom gradu, državi i inostranstvu. Ovo je njegova peta samostalna izložba, a do sada je predstavljao radove koji govore o pozorišnim predstavama, filmskim projekcijama, pozivima na razne humanitarne akcije, te dječijim predstavama.

This slideshow requires JavaScript.

Dejan Slavuljica rođen je 1976. godine u Tuzli, gdje je završio osnovnu i srednju školu. Završio je Akademiju likovnih umjetnosti u Sarajevu, Odsjek za grafički dizajn, kao student generacije.
 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s