U okviru festivala savremene umjetnosti u Ateljeu “Ismet Mujezinović” prikazano je sedam kratkometražnih filmova nagrađivanih BAFTA nagradom. Publika je imala priliku pogledati filmove: Edmond, Samuel-613, Operator, Prologue, Mining Poems and odes, Manoman, Over.

 

viber image
Atelje “Ismet Mujezinović”, projekcije filmova

“Baby Artysh” u okviru festivala

Nešto ranije tog dana djeca su uživala u koncertu klasične muzike namijenjenog samo njima. U okviru programa “Baby Artysh”, četiri umjetnice iz Beograda budile su najiskrenije dječije emocije izvodeći kompozicije Mozarta, Griega, Brahmsa, Sen Sansa, Tchaikovskog. Članice organizacije “Artysh Lab”: Mina Mladenović, Bojana Dadić, Nataša Kuzmanoski i Neda Aleksić priuštile su djeci i njihovim roditeljima seriju koncerata koje su namijenjene bebama i djeci do 3 godine uz prisustvo roditelja. Dvadesetak mališana uz prisustvo roditelja uživali su u koncertu klasične muzike namijenjenom samo njima. Sadržaj koncerta bio je interaktivne prirode, dječica su zajedno sa svojim roditeljima uz određene rekvizite koje su im umjetnice dijelile upotpunjavale ovaj jedinstven događaj. Ovakve vrste koncerata pomažu u razvijanju socijalnih i kognitivnih vještina kod beba i djece. “Bilo je pravo uživanje svirati danas, mališani i roditelji su na oba koncerta bili pažljivi, zainteresovano su pratili program od početka do kraja i vrlo kreativno učestvovali u kreiranju muzike sa nama. Hvala našoj dragoj publici što nam je izmamila osmeh na lice i divnoj ekipi festivala koja je učinila da sviramo u ovako inspirativnoj i prijateljskoj atmosferi.”-izjavila je pijanistkinja Neda Aleksić.

Za kraj, mališani su imali priliku da opipaju i ”zasviraju” instrumente koje su prethodna dva sata znatiželjno posmatrali.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s